Almás táska(Kata-féle) recept
Az Almás táska(Kata-féle) hozzávalói:a tésztához 50 dkg rétesliszt, 25 dkg margarin, 1 tojás, 3 dkg élesztő, kb. 1/4 liter tej, egy kevés reszelt citromhéj;
a töltelékhez 1 kg alma, 5 dkg cukor, 1 csapott mokkáskanál őrölt fahéj vagy 1-2 evőkanál rum; a tetejére 1 tojás.
Az Almás táska(Kata-féle) elkészítési módja:
Egy kevés langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt, majd összedolgozzuk a liszttel elmorzsolt margarinnal, a tojássárgával, csipetnyi sóval, egy kevés reszelt citromhéjjal és annyi langyos tejjel, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Alaposan bedagasztjuk, de nem kelesztjük, vékonyra nyújtjuk és nagy fánkszaggatóval kiszúrjuk. Megtisztítjuk az almát és felszeletelve puhára pároljuk, majd a cukorral meg fahéjjal vagy a rummal ízesítjük. Minden tésztakorongra rakunk belőle egy halommal, a tésztát félbehajtva, tetejére tojásfehérjével megkenjük, sütőlemezre fektetve, a sütően szép pirosra sütjk. Melegen, hidegen egyaránt kitűnő.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2010. jún. 28. 21:59
Az almás táska(kata-féle) elkészítési módja és hozzávalói.