Karácsonyi puncsocska recept
15 perc
A Karácsonyi puncsocska hozzávalói:
1,2 liter almabor vagy almalé
1 db fahéjrúd
1/4 teáskanál őrölt szerecsendió
0,5 dl méz
3 evőkanál friss citromlé
1 evőkanál reszelt citromhéj
4,5 dl ananászlé
fahéjrudak.
A Karácsonyi puncsocska elkészítési módja:
Egy nagy fazékban forraljuk fel az almabort egy fahéjrúddal, majd állítsuk takarékra a lángot. Fedjük le, és lassú tűzön még öt percig főzzük. Vegyük le a fedőt, adjuk hozzá a maradék alapanyagokat a fahéjrudak kivételével, majd még további öt percig főzzük. Puncsos tálban kínáljuk. Mindenki kapjon egy fahéj rudat is, azzal kavargathatja az italát.
HA VALAKI CUKORBETEG AZOKNAL AJÁLJUK A " light" vagy OLYAN KÉSZITMÉNYT A BIO-BOLTBAN VAGY CUKOR MENTESEK!!!!! MEGVÁSÁRÓLT!!
Kategória: Karácsonyi receptek
A receptet beküldte: cicaanya, 2007. nov. 13. 09:15
A karácsonyi puncsocska elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.