Karácsonyi puncs II. recept
30 perc
A Karácsonyi puncs II. hozzávalói:
1,5 liter almabort ( lehet almalé is)
5 dl
ananászlé ( egy doboz ivólé)
1 egész fahéjrúd
1 mokkáskanál őrölt szerecsendió
1 deciliternyi virágméz
1 db.citrom
Személyenként egy kis darab fahéjrúd.
A Karácsonyi puncs II. elkészítési módja:
A citromot megmossuk, a héját lereszeljük, a levét kinyomkodjuk, leszűrjük. Az almalevet ( almabort) egy nagyobb edénybe öntjük, felfőzzük és a fahéjrudat is beletéve lassú tűzön pár percig tovább főzzük. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a citrom reszelt héjából 1 evőkanállal, a citrom levéből 5 centiliter, és az őrölt szerecsendiót és azananász levet is, amiben előzőleg a mézet feloldottuk. Ha összekevertük felfözzük és még 5 percig lassú tűzön tartjuk. Ekkor külön tálba leszűrjük és forrón kínáljuk. Mindenkinek adjunk egy darabka fahéjrudacskát, amivel a csészéjében kavargathatja, ízesítheti italát.
Almabor helyett a könnyű savanykás fehér bor is megteszi ( ekkor a citromlé elmarad).Lehet akácmézzel készíteni, de méz helyett a porcukor is alkalmazható.
Kategória: Karácsonyi receptek
A receptet beküldte: varbóc, 2009. dec. 5. 11:12
A karácsonyi puncs ii. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.