Amerikai almás pite recept
50 perc
280 kcal
33dkg liszt
12dkg cukor
17,5dkg hideg vaj
75dkg alma
1/2 teáskanál őrölt fahéj
1/4 teáskanál reszelt szerecsendió
1 tojássárgája
1 evőkanál tej
só
Az Amerikai almás pite elkészítési módja:
1) 30dkg lisztet, 2dkg cukrot, 1/4 teáskanál sót, 15dkg vajat kis darabokban és 4 evőkanál hideg vizet összegyúrunk. A tésztát letakarva 1 órára hűtőbe tesszük. A formát kivajazzuk. 2) A tészta kétharmadát kerekre nyújtjuk, és kibéleljük vele a formát. Beszurkáljuk, majd hűtőbe tesszük. 3) Az almát meghámozzuk, negyedeljük, kimagozzuk, és vékony szeletekre vágjuk. A sütőt 200'C-ra melegítjük. A maradék cukrot és lisztet, a fahéjat és a szerecsendiót elvegyítjük, hozzáadjuk az almát, és a formába tesszük. A maradék vajat eloszlatjuk rajta. 4) A maradék tésztát a forma méretére nyújtjuk, és befedjük vele a tölteléket. A tésztát a szélén összenyomkodjuk, és két 1 cm átmérőjű lyukat fúrunk a tetejébe. 5) a tojássárgáját és a tejet elkeverjük, és megkenjük vele a tésztát. A sütőben ( középen, légkeverésesnél 180'C) 45 percig sütjük.
Elkészítés: 50 perc
Hűtési idő: 1 óra
Sütési idő: 45 perc
12 szeletnél darabonként kb.: 280 kcal
A hozzávalók, 1 piteformához elegendők, aminek átmérője 28 cm.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: mutya, 2007. szept. 25. 14:43
Az amerikai almás pite elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.