Vörösboros fekete-ribizli-kocsonya recept
A Vörösboros fekete-ribizli-kocsonya hozzávalói:350 g cukor,
700 g fekete ribizli,
30 ml vörösbor,
25 g zselatin,
150 ml tejszín.
A Vörösboros fekete-ribizli-kocsonya elkészítési módja:
Lassú tűzön forraljuk fel a fekete ribizlit a cukorral, amíg a gyümölcs össze nem esik, majd szitán törjük át. Adjuk hozzá a vörösbort, és annyi vizet, hogy 1,65 l folyadékot kapjunk. Tegyünk 9 ekókanál vizet egy kis lábosba, és szórjuk bele a zselatint. Áztassuk 5 percig, majd melegítsük föl, de ne hagyjuk forrni. Öntsük a gyümölcsbe, és jól keverjük össze! Öblítsünk ki 6 db 3 dl-es puding-formát vagy tálkát hideg vízzel. Tegyünk félre 6 ek kocsonyát, és a többit öntsük a tálkákba. Tegyük 6 órát a hűtőszekrénybe. Ha kész, áztassuk be a tálkákat forró vízbe, és borítsuk ki a kocsonyákat 6 desszertes tányérra. Olvasszuk fel a félretett gyümölcskocsonyát. Öntsünk tejszínt a kocsonyák köré. Amikor a félretett kocsonya már langyos, de még folyékony, csöppentsünk a tejszínbe egy pár cseppet, és egy kis rudacskával formáljunk hullámos díszítő vonalakat a gyümölcskocsonyák köré. A zselé tetejét 50 g egész fekete ribizlivel és levélkékkel csinosíthatjuk.
Ha a desszertes-tányér kissé nedves, a ráborított kocsonya nem tapad rá rögtön, és könnyen el tudjuk igazítani, hogy a tányér közepére kerüljön.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: access, 2010. júl. 3. 15:45
A vörösboros fekete-ribizli-kocsonya elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.