Savanyú sertésragu leves recept
A Savanyú sertésragu leves hozzávalói:30 dkg sovány sertéshús,
5 dkg vaj v. margarin,
1 ek. reszelt vöröshagyma,
1 csomó leveszöldség,
1/4 citrom,
2 db babérlevél,
1 db leveskocka,
1 dl tejföl
pici pirospaprika,
2 ek. liszt,
só,
bors,
1 cs. petrezselyemzöld
A Savanyú sertésragu leves elkészítési módja:
Kisebb kockákra vágjuk a sovány sertéshúst, és átsütjük a vajon. Ha a hús megfehéredett, hozzáadjuk a reszelt vöröshagymát, megfonnyasztjuk. Meghintjük egy késhegynyi pirospaprikával, 1 ek. liszttel, sóval, borssal, és 2 liter vízzel felöntjük. Beletesszük a karikákra vágott leveszöldséget, hozzáadjuk a citromot héjastól, a babérleveleket és a leveskockát. Időnként megkeverve a levest (nehogy odakapjon a liszt), addig főzzük, míg megpuhulnak a benne lévők. Megkóstoljuk (kellemesen savanykás legyen az íze), és ha kell, sóval, ecettel utánaízesítjük. Végül simára keverjük a tejfölt egy csapott kanál liszttel, és ezzel besűrítjük. Kiforraljuk. A tálban a tetejét frissen vágott petrezselyemzölddel hintjük meg.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: bnedora, 2012. febr. 11. 21:55
A savanyú sertésragu leves elkészítési módja és hozzávalói.