Zöldségfasírt recept
90 perc
Kalóriaszegény
339 kcal
60 dkg vegyes leveszöldség
3 dl tej
3 dkg margarin
3 ek finomliszt
1 tojás
1 kis fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
1 tk majoránna
1-1 mokkáskanál reszelt szerecsendió és sütőpor
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint fehér bors,só
bundázáshoz zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
A Zöldségfasírt elkészítési módja:
A nyers zöldségeket megtisztítom, és az almareszelő legdurvább fokán lereszelem.A megtisztított vöröshagymát finomra vágom, a petrezselyemzöldet felmetélem.A margarint felforrósítom,rászórom a lisztet, és habzásig pirítom,közben kevergetem.Ezután ráöntöm a közben megmelegített tejet,és folytonos keverés közben sűrűre főzöm. Ha a massza már elválik az edény falától,lehúzom a gtűzről és belekeverem a hagymát és a zöldségeket.Zúzott fokhagymával,petrezselyemzölddel,majorannával,sóval,borssal és szerecsendióval ízesítem.Ezután a sütőport és a nyers tojást is belekeverem. A masszát fél óráig a hűtőben pihentetem. Bő olajt forrósítok,közben nedves kézzel gombócokat gömbölyítek,és morzsába forgatom. Forró olajban pirosbarnára sütöm. Salátával,hideg mártással,párolt zöldséggel tálalom.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Gvivike, 2007. nov. 8. 09:42
A zöldségfasírt elkészítési módja és hozzávalói.