Mami pogácsája recept
A Mami pogácsája hozzávalói:1 kg liszt
15 dkg margarin
20 dkg zsír
2 kis pohár tejföl
1 dl cukros tej
4-5 dkg élesztő
4 dkg só
A Mami pogácsája elkészítési módja:
Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, közben a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, zsírral. Beleöntjük a habos élesztős tejet, a sót, esetleg 1 tojás sárgáját, és annyi tejfölt, hogy gyúrható legyen (kb. 2 kis pohárnyi kell bele). Alaposan összegyúrjuk a tésztát, amíg a kéztől el nem válik. Lefedjük a lálat kendővel vagy folpackkal, és éjszakára hűtőbe tesszük. Reggel jól átgyúrjuk és csak utána szaggatjuk, sütjük. Lehet belőle papucsot, zsoltárt is készíteni, akkor sűrű lekvár kell bele.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: gne2, 2011. ápr. 9. 16:26
A mami pogácsája elkészítési módja és hozzávalói.