Zabpelyhes túrógombóc recept




A gombócokhoz:
50 dkg túró
13 dkg búzadara
2 tojás
1 evőkanál fruktóz
fél kávéskanál só
fél citrom
Öntet:
tejföl, joghurt, gyümölcsök, stb.
A Zabpelyhes túrógombóc elkészítési módja:
Tedd egy mély tálba a túrót, reszeld rá a citrom héját, facsard rá a levét, és gyúrd össze a gombóc többi hozzávalójával. Tedd hűtőbe 1 órára. Pirítsd aranyszínűre a zabpelyhet 110 fokos sütőben pár perc alatt! Ha összeállt a tészta, formálj vizes kézzel 15 dió nagyságú gombócot. Egy lábosban forralj sós vizet, tedd a vízbe a gombócokat, és közepes lángon addig főzd, amíg feljönneke a víz tetejére. Csöpögtesd le, és forgasd melegen a a zabpehelybe.
Tejföllel vagy bármilyen gyümölcsöntettel is nagyon finom és egészséges. :)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: gne2, 2011. ápr. 6. 09:07
A zabpelyhes túrógombóc elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.