Pizzás csigák recept
A Pizzás csigák hozzávalói:3 dkg élesztő
50 dkg liszt
1 evőkanál tejföl
1 evőkanál olaj
2,5 dl víz
2 kiskanál só
1 kiskanál cukor
Töltelék: pizzakrém, sonka és húsos szalonna vékony csíkokra vágva, reszelt sajt
A Pizzás csigák elkészítési módja:
Gépben összegyúrjuk, kelesztjük. 2 részre osztjuk, egyenként téglalapokra nyújtjuk. Rákenjük a pizza krémet, rászórjuk a sonka-, szalonnaszeleteket, és a reszelt sajt nagy részét. Feltekerjük, és 2 ujjnyi vastagra vágjuk. Tepsibe rakjuk, sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig sütjük.
Sokkal jobb, ha inkább több, kisebb csigát készítünk, mert hamarabb sülnek, és gusztusosabbak is! :)
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: gne2, 2011. márc. 9. 22:18
A pizzás csigák elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.