Csípős, sörös csirke - ahogy én készítem recept
A Csípős, sörös csirke - ahogy én készítem hozzávalói:- csirkecombok
- só, bors, fokhagyma
- egy doboz jó minőségű sör
- csípős csiliszósz
A Csípős, sörös csirke - ahogy én készítem elkészítési módja:
A csirkecombokat forgónál elvágom, sózom, borsozom, megszórom fokhagymaporral, vagy bekenem fokhagymás krémmel és egyenesen a sütőedénybe rakosgatom. A bőre alulra essen a felsőcombnak. Ha lehet, akkor néhány órára hűtőbe teszem, de nem fontos. Hűtőből kivéve ráöntök annyi sört, hogy kb. ujjnyi magasan legyen rajtuk (a többit megihatja a ház ura). Alufóliát teszek rá, 200 fokos sütőben kb. 35-40 percig sütöm. Ha eszembe jut, akkor meglocsolgatom a saját levével. Ezután leveszem a fóliát, megpirítom, aztán megforgatom (a bőre kerül felülre), újra pirítom pár percet. Rákenem a csípős csiliszószt, hagyom, hogy rásüljön (újra néhány perc). Krumplipürével tálalom. Vegyes, joghurtos zöldsaláta illik hozzá.
A sörtől omlós és különlegesen finom lesz a hús, az alkohol elpárolog természetesen. Mi nagyon szeretjük, egyszerű, de nagyszerű étel. :)
Ha több sört öntünk rá az elején, akkor a visszamaradó léből lehet szószt is készíteni, de én salátát szoktam hozzá adni, így a szósz elmarad.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: gne2, 2011. márc. 20. 20:49
A csípős, sörös csirke - ahogy én készítem elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.