Kalóriaszegény fasírozott recept

50 dkg sovány darált hús
2 db tojás
8 evőkanál zabpehely
8-10 evőkanál búzakorpa
só
bors
fokhagyma ízlés szerint
fűszerpaprika ízlés szerint
kevés étolaj
A Kalóriaszegény fasírozott elkészítési módja:
A zabpelyhet egy tálban annyi forrásban lévő vízzel leöntöm,hogy majdnem ellepje.Hagyom egy ideig,hogy beigya a zabpehely a vizet,és közben ki is hűljön langyosra. A húst egy tálba teszem,beleteszem a kihűlt zabpelyhet,a tojást,fűszereket. Jó erősen összegyúrom. Egy sütőedényt vékonyan kiolajozok. A húsos masszából gombócokat formálok,és zsemlemorzsa helyett búzakorpában forgatom meg. A kiolajozott tepsibe teszem a húspogácsákat,tetejét is kissé befújom olajjal,és előmelegített sütőben 30-40 percig sütöm 180-200 fokon.
Érdemes kipróbálni,szerintem nagyon finom melegen és hidegen is.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 9c8432d068, 2011. márc. 19. 13:34
A kalóriaszegény fasírozott elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.