Kókuszos-gesztenyés kekszsüti recept
A Kókuszos-gesztenyés kekszsüti hozzávalói:25 dkg darált keksz
18 dkg margarin
10 dkg cukor
0,5 dl rum
3 ek kókuszreszelék
1 kk kakaó (cukrozatlan)
(sárgabarack lekvár)
Krémhez:
25 dkg szobahőmérsékletű gesztenyemassza
12 dkg margarin
5 dkg cukor
0,2 dl rum
2 ek kókuszreszelék
Tetejére:
1/2 cs tortabevonó (pl. Dr.Oetker)
2 ek kókuszreszelék
A Kókuszos-gesztenyés kekszsüti elkészítési módja:
1.A darál tkekszet összedolgozzuk a margarinnal, a cukorral, a rummal, a kókuszreszelékkel és a kakaóval. Ha nem áll össze, tegyünk hozzá 2 evőkanál sárgabarack lekvárt. Tegyük félre. 2.A gesztenyepürét összedolgozzuk a margarinnal (én együtt megmikróztam őket, 30 mp-et, hogy könnyebben kezelhető legyen), a cukorral, a rummal, a kókuszreszelékkel. Hűtőbe tesszük 15 percre. 3.A kekszes masszát 5-6mm vastagra nyújtjuk, és 6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk. A felére rákenjük a gesztenyés masszát, min. 1cm vastagon, erre helyezzük a sima pogácsákat. 4.A tortabevonót megolvasztjuk, a sütik tetejének közepére csurgatjuk, majd egyenletesen eloszlatjuk (én egy kiskanál hátuljával tettem), majd megszórjuk kókuszreszelékkel. 5. 1 órára hűtőbe helyezzük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 9c8432d068, 2011. márc. 2. 13:07
A kókuszos-gesztenyés kekszsüti elkészítési módja és hozzávalói.