Különleges hústekercs recept
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Különleges hústekercs hozzávalói:
személyenkét 2 szelet hús /karaj,s.comb,csirke v. pulykamell/
sajt
sonka
tojás
zabkorpa
burgonyapüré pehely
tej
só
olaj
A Különleges hústekercs elkészítési módja:
A húst vékonyra kiverem,sózom. Minden szelet húsra teszek egy szelet sajtot és egy szelet sonkát. /Ha még finomabbra szeretnénk,akkor lehet rátenni pluszban kolbászkarikát,vagy gyümölcsöt,vagy gombát,vagy éppen ki mit szeret./ A betöltött hússzelet mindkét oldalát behajtom a töltelékre,és utána tekerem fel. A tojást felverem kevés tejjel,a zabkorpát és a burgonyapüré port feles arányban összekeverem. Egy sütőedényt vékonyan kiolajozok. A tekercseket először a tojásba,majd a zabkorpás keverékbe forgatom,és az olajozott sütőedénybe teszem szépen sorba. Sütés előtt a tetejüket is befújom kis olajjal. 200 fokra előmelegített sütőbe teszem a fóliával lefedett sütőedényt,és kb. 3/4 órát fedetten sütöm. Leveszem a fóliát,és hagyom még kb. 1/4 órát sülni a tekercseket. A sütés befejezése előtt reszelt sajttal is megszórhatjuk a tekercseket.
Sültburgonyával,rizzsel,vagy zöldségkörettel is nagyon finom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 9c8432d068, 2011. febr. 23. 16:58
A különleges hústekercs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.