Pikáns csirkefalatkák recept
A Pikáns csirkefalatkák hozzávalói:egy csirkemell, kis csíkokra vágva (kb. 2*1 cm)
- 3 ek szójaszósz
- 1 ek vodka
- 1 kávéskanál gyömbérpor, vagy friss gyömbér
- 1 csipet feketebors
- 1 csipet só.
Bunda:
- 5 ek étkezési keményítő
- 1 ek liszt
- 2 tojás
- csipet só
Mártás:
- 1 ek olaj
- 2-3 ek méz
- 4-5 ek sűrű házi szilvalekvár
- 1 késhegynyi csípős paprika (mag nélkül)
- egy gerezd fokhagyma összetörve,
- kevés víz.
A Pikáns csirkefalatkák elkészítési módja:
Összekeverem a fűszereket, és beleforgatom a húscsíkokat. Állni hagyom fél órára. Közben elkészítem a bundát, később a húscsíkokat belemártogatom. Forró olajban kis adagokban kisütöm a húst, papírtörlőre szedem. Olajat teszek a teflonedénybe, felmelegítem benne a mézet, felfőzöm, szinte karamellizálom. Ezután belerakom a lekvárt, csípős paprikát, fokhagymát, és annyi vizet, hogy kavarni tudjam. Elzárom, még egy pici víz, jól összekavarom, keményre összeáll különben. Lehetne turmixolni is, de bennünket nem zavar a szilva darabossága, jó ráharapni. Ráöntöm a kisült húsdarabokra, jól összeforgatom, hogy mindet érje, és megszórom pirított szezámmaggal.
Csirkés próbálkozásaim egyike, ez nagyon ízlik a családnak, hasonló, mint a kínai csirke! Negyedóra alatt elfogyott! ;)
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: gne2, 2011. febr. 23. 08:02
A pikáns csirkefalatkák elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.