Szezámos-mézes csirkefalatok pirított tésztával recept
A Szezámos-mézes csirkefalatok pirított tésztával hozzávalói:1 csirkemell csíkokra vágva
A páchoz:
őrölt fehérbors (én ötfűszer-keveréket használtam helyette)
só
cukor
1 evőkanál fehérbor
1 evőkanál szezámolaj
A bundához:
1/2 csésze liszt
1/4 csésze keményítő
csapott teáskanál sütőpor
1 felvert tojás
2 evőkanál olaj
2/3 csésze víz
kevés só
A mézes mázhoz:
1/8 csésze méz
1/4 csésze cukor
1/8 csésze ketchup
1 evőkanál fehérborecet
A pirított tésztához:
1-2 evőkanál sötét szójaszósz
1 kávéskanál chiliszósz
1 kávéskanál kristálycukor
1 kávéskanál borecet
1/2 kávéskanál só
1/2 kávéskanál kukoricakeményítő
6-7 evőkanál langyos víz
A Szezámos-mézes csirkefalatok pirított tésztával elkészítési módja:
A csirkecsíkokat bepácoljuk, néhány órára hűtőbe tesszük. A bunda alapanyagaiból sűrű palacsintatésztát készítünk, a csirkedarabokat megmártjuk benne, majd wokban bő olajban kisütjük. Utána a mézes mázhoz összemelegítjük a hozzávalókat, és beleforgatjuk a kisült, lecsepegtetett húst, megszórjuk szezámmaggal. A pirított tésztához spagettit vagy kínai tojásos tésztát főzünk, leszűrjük, wokba öntjük, majd a többi hozzávalóval ízesítjük, és kicsit átsütjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2017. júl. 13. 07:05
A szezámos-mézes csirkefalatok pirított tésztával elkészítési módja és hozzávalói.