Szezámos-mézes bundás csirkemell recept
A Szezámos-mézes bundás csirkemell hozzávalói:40 dkg csirkemellfilé
A páchoz:
fél kiskanál só
fél mokkáskanál őrölt fehérbors
1 kiskanál cukor
1 evőkanál szezámolaj
1 evőkanál fehérbor
A bundázáshoz:
1 tojás
2 evőkanál olaj
12 dkg liszt
3 dkg étkezési keményítő
1 kiskanál sütőpor
1 mokkáskanál só
A mézes mártáshoz:
3 evőkanál méz
3 evőkanál cukor
2-3 evőkanál ketchup
1 evőkanál ételecet
1 mokkáskanál csípős paprikakrém
A tetejére:
fél maréknyi szezámmag
A Szezámos-mézes bundás csirkemell elkészítési módja:
A csirkemellfilét 1-1,5 centis kockákra vágjuk. A páchoz valókat addig keverjük, míg a só is, a cukor is felolvad benne. A húst beleforgatjuk, letakarva 1/2 órára félretesszük. A bundázáshoz való tojást az olajjal kissé felkeverjük, majd liszttel, keményítővel, sütőporral és annyi vízzel keverjük simára, hogy sűrű palacsintatészta legyen belőle. A mézes mártáshoz valókat simára keverjük. A pácolt húskockákat a sűrű tésztába mártjuk, és bő, forró olajban 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük. A mézes ketchupos mártást serpenyőben megforrósítjuk, a sült húskockákat beleforgatjuk, a szezámmagot megpirítjuk. A bundás, mázas csirkét tányérra tesszük, szezámmaggal megszórjuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Lolita63, 2011. dec. 27. 14:33
A szezámos-mézes bundás csirkemell elkészítési módja és hozzávalói.