Malacfej szilveszterre recept
A Malacfej szilveszterre hozzávalói:1 db malacfej
50 dkg krumpli
2 bögre rizs
5 db csemege uborka
cékla
marinált paprika
só bors
8 dkg szalonna
párszem zölborsó
egy vastag répábol egy szelet
májkrém
A Malacfej szilveszterre elkészítési módja:
A malac fejet alaposan meg tisztitjuk, és előzőnap besózzuk, borsozzuk, egy tepsibe tesszük, a füleire papirzacskot készitünk és szép lassan kenegetve a szalonnával szép pirosra sütjük. A krumpliból pürét készitünk, a megsült malacot egy hosszukás tálra tesszük,középre, a malacnyakakköré, a zölborsókat egyenként kirakjuk ez lesz a gyöngye, közepére a sárgarépa érmet rakjuk, a rizst megfőzzük és 4 kis csészébe nyomodjuk, jobbrol is 2 balrol is 2 kupacot készitünk. Nyomózsákba belerakjuk a májkrémet,és a rizs kupacokra rányomjuk az év számot. A malac fejére meg BUÉK. nyomunk. A többi uborkát céklát szépen elrendezzük diszités a többi a fantázia...........
Nem azt mondom egyszerü de egy kis türelemmel nagyon dekorativ. Aki szereti a csontos részeket annak meg meg élvezet rágcsálni.
B U É K Minden HOXÁSNAK.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: gevi1931, 2011. dec. 25. 06:55
A malacfej szilveszterre elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.