Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Csirkemell bundában mézes mártással recept

Csirkemell bundában mézes mártással recept

A Csirkemell bundában mézes mártással hozzávalói:
1 csirkemellfilé
A páchoz:
1/2 kk só
1/2 kk őrölt fehérbors
1 kk cukor
1 ek szezámolaj
1 ek fehérbor
A bundázáshoz:
1 tojás
2 ek olaj
12 dkg finomliszt
3 dkg étkezési keményítő
1 kk sütőpor
1,5 dl víz
1 kk só
A mézes mártáshoz:
3 ek méz
2 ek cukor
3 ek kechup
3-4 ek balzsamecet
1 kk csípős paprikakrém


A Csirkemell bundában mézes mártással elkészítési módja:
1.A csirkét vékony (ujjnyi) csíkokra vágjuk. 2.A páchoz a hozzávalókat összekeverjük, a csirkecsíkokat beleforgatjuk és fél órára hűtőbe tesszük. 3.A bundázáshoz a tojást enyhén felverjük és a többi hozzávalóval simára keverjük. 4.A húscsíkokat a pácból kivesszük és a sűrű tésztába beleforgatjuk. 5.Közepesen forró olajban aranybarnára sütjük. 6.A mézes szószhoz a hozzávalókat egy serpenyőben megforrósítjuk és a húsra öntjük. (Külön kis edényben is tálalhatjuk mellé.)


Kategória: Húsételek receptjei


A csirkemell bundában mézes mártással elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook