Csirkemell bundában mézes mártással recept
A Csirkemell bundában mézes mártással hozzávalói:1 csirkemellfilé
A páchoz:
1/2 kk só
1/2 kk őrölt fehérbors
1 kk cukor
1 ek szezámolaj
1 ek fehérbor
A bundázáshoz:
1 tojás
2 ek olaj
12 dkg finomliszt
3 dkg étkezési keményítő
1 kk sütőpor
1,5 dl víz
1 kk só
A mézes mártáshoz:
3 ek méz
2 ek cukor
3 ek kechup
3-4 ek balzsamecet
1 kk csípős paprikakrém
A Csirkemell bundában mézes mártással elkészítési módja:
1.A csirkét vékony (ujjnyi) csíkokra vágjuk. 2.A páchoz a hozzávalókat összekeverjük, a csirkecsíkokat beleforgatjuk és fél órára hűtőbe tesszük. 3.A bundázáshoz a tojást enyhén felverjük és a többi hozzávalóval simára keverjük. 4.A húscsíkokat a pácból kivesszük és a sűrű tésztába beleforgatjuk. 5.Közepesen forró olajban aranybarnára sütjük. 6.A mézes szószhoz a hozzávalókat egy serpenyőben megforrósítjuk és a húsra öntjük. (Külön kis edényben is tálalhatjuk mellé.)
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2017. máj. 3. 07:29
A csirkemell bundában mézes mártással elkészítési módja és hozzávalói.