Krumplis ínyenc csemege recept
A Krumplis ínyenc csemege hozzávalói:3 db nagy burgonya,
2 ek finomra vágott kesudió,
2,5 ek vágott mazsola,
1 db zöld hegyes csípős paprika,(apróra vágva
2; kk fekete mustármag,
1 kk szezámmag,
1/8 kk hing,
1 kk kurkuma,
4; kk csilipor,
1 kk só,
2 kk cukor,
1 kk garammasala,
2 ek citromlé,
4; kk fekete bors,
petrezselyem,
koriánder levél vágva. (vagy szárítva
A Krumplis ínyenc csemege elkészítési módja:
A krumplit megfőzzük, összetörjük, hozzáadjuk a mazsolát, és a picit megpirított zöld paprikát, a kesudiót. Csonsz: olaj vagy ghee, fekete mustármag, szezámmag, hing, chili, kurkuma. Amikor kész a csonsz hozzákeverjük a krumpilhoz. Hozzáadjuk még a borsot, citromlét, garmamasalát, petrezselyemet. Hagyjuk kihűlni, golyókat formálunk, és sárga borsó lisztből készült palacsinta tésztába (kis kurkumával színezve) mártogatjuk és olajban kisütjük.
MACERÁSNAK TŰNIK, DE NEM AZ ÉS NAGYON FINOM
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2017. máj. 1. 07:01
A krumplis ínyenc csemege elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.