Afrikai harcsafilé citromos vajmártásban recept

1-2 harcsafilé
friss citrom leve
só
bors
kevés vaj
Az Afrikai harcsafilé citromos vajmártásban elkészítési módja:
A harcsafiléket a sütés előtt 3-4 órával előkészítjük. A filéket kb. 10 cm-es szeletekre vágjuk, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, és friss citrom levével alaposan meglocsoljuk. Tálba tesszük, lefedjük, állni hagyjuk. Mire kivesszük a citromos léből, a halhús szépen kifehéredik. Grillen vagy serpenyőben mindkét oldalát pirosra sütjük. Egy kevés vajat tűzön megolvasztunk, és sóval, borssal ízesítjük, majd citromlevet adunk hozzá. Ezt a vajmártást locsoljuk tálaláskor a halszeletekre. Köretnek párolt zöldséget vagy petrezselymes burgonyát adunk hozzá.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2017. ápr. 28. 06:54
Az afrikai harcsafilé citromos vajmártásban elkészítési módja és hozzávalói.