Császármorzsa - osztrák módra recept
A Császármorzsa - osztrák módra hozzávalói:- 1,25 dl tej
- 1 evőkanál tejszín (ettől lesz igazán foszlós)
- 12,5 dkg liszt
- 4-5 tojás
- 6 dkg cukor
- mazsola rumba áztatva (tetszés szerint)
- vaj
- porcukor
A Császármorzsa - osztrák módra elkészítési módja:
A tejet habverő segítségével dolgozzuk össze a tejszínnel, a tojások sárgájával, a cukorral és a liszttel. Tegyük bele a mazsolát és egy csipet sót. Verjük a tojásfehérjét kemény habbá, majd keverjük óvatosan a már elkészült masszába. Serpenyőben hevítsük meg a vajat, öntsünk bele a tésztát. Miután az egyik oldalt aranybarnára sütöttük, fordítsuk meg. Nagyjából 1 perccel később villa segítségével daraboljuk fel, és süssük készre. Még melegen szórjuk meg porcukorral. Szílvalekvárral tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2017. ápr. 25. 06:48
A császármorzsa - osztrák módra elkészítési módja és hozzávalói.