Rakott tyúkmell recept
A Rakott tyúkmell hozzávalói:1 nagyobb tyúkmell
3 tojás
1 dl tejföl
5 dkg vaj
1 fej vöröshagyma
2 szelet kenyér
fél dl tej
só, bors
1 kiskanál liszt
2 kiskanál zsemlemorzsa
1 evőkanál paradicsompüré
apróra vágott petrezselyemzöldje
kikenéshez vaj
A Rakott tyúkmell elkészítési módja:
A kicsontozott, lebőrözött tyúkmellet megdaráljuk, majd egy egész tojással, sóval, a zsemlemorzsával meg a liszttel jól összedolgozzuk, és a massza felét egy kivajazott tűzálló tál aljára terítjük. Ezután a tejben megáztatott, majd kifacsart kenyeret két tojássárgával, a megtisztított, apróra vágott vöröshagymával, petrezselyemmel, sóval meg őrölt borssal összedolgozzuk, a két tojás keményre vert habját beleforgatjuk, és a tölteléket a darált húsra simítjuk. A maradék húsmasszával beterítjük, egy kevés olvasztott vajjal meglocsoljuk és forró sütőben pirosra sütjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2017. ápr. 30. 11:25
A rakott tyúkmell elkészítési módja és hozzávalói.