Tojásos-medvehagymás galuska recept
A Tojásos-medvehagymás galuska hozzávalói:0 dkg liszt
3 db tojás
só
1,5 dl víz
1 púpozott ek medvehagyma apróra vágva
12 dkg kockázott baconszalonna
kevés olaj
A Tojásos-medvehagymás galuska elkészítési módja:
A tojásokat felverjük, hozzáadjuk vizet, a lisztet, a sót és az apróra vágott medvehagymát, majd összekeverjük. Néhány percig pihentetjük, majd sós, lobogó vízbe szaggatjuk, és 4-5 percig főzzük, amíg fel nem jönnek a víz tetejére. A megfőtt galuskákat szűrőkanállal egy tálba szedjük, és egy kevés olajjal meglocsoljuk, így nem ragadnak össze. A megmaradt tojásokat is felverjük. A nokedlit egy serpenyőben, forró olajon átpirítjuk, majd ráöntjük a felvert tojást, és addig sütjük, amíg a tojás meg nem köt. Ezután a készen kapott apró kockára vágott baconszalonnát is lepirítjuk egy serpenyőben, majd hozzákeverjük a nokedlihez. Friss salátát vagy savanyúságot kínálunk mellé.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2017. ápr. 28. 17:56
A tojásos-medvehagymás galuska elkészítési módja és hozzávalói.