Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Barackos tejfölös süti recept

Barackos tejfölös süti recept

A Barackos tejfölös süti hozzávalói:
A tésztához

20 dkg margarin
2 db tojás
15 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
40 dkg finomliszt

A krémhez

2 csomag vaníliás pudingpor
6 ek cukor
6 dl tej
4 dl tejföl
4 db tojásfehérje
1 doboz őszibarack konzerv


A Barackos tejfölös süti elkészítési módja:
A margarint a porcukorral és a tojásokkal habosra kavarjuk. Egy másik tálban a lisztben elkeverjük a sütőport. A két részt összedolgozzuk. Egy órát a hűtőben pihentetjük. Amíg a tészta pihen, addig készítsük el a krémet. A barackot kockázzuk apróra, és szűrőn hagyjuk lecsöpögni. A pudingporhoz adjuk a cukrot, és a tejjel keverjük csomómentesre, majd főzzük sűrűre. Hagyjuk kihűlni. Keverjük bele a tejfölt, majd a barackkockákat. A tésztát vegyük ki a hűtőből, osszuk két részre, az egyiket nyújtsuk el lisztezett felületen a tepsink méretére. Kenjük ki a tepsit margarinnal, majd szórjuk meg liszttel. Terítsük bele a tésztát, szúrkáljuk meg egy villával. Verjük kemény habbá a tojásfehérjéket, óvatosan forgassuk bele a krémbe, és terítsük a tésztára. Nyújtsuk ki a másik tésztát, és fedjük be vele a krémet. Előmelegített sütőben süssük meg.

Hagyjuk kihűlni, majd a jobb szeletelés érdekében tegyük hűtőbe pár órára, akár egy éjszakára. Takarjuk le alufóliával, hogy a tészta meg ne száradjon.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A barackos tejfölös süti elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook