Mogyorós-mandulás őzgerinc recept
A Mogyorós-mandulás őzgerinc hozzávalói:20 dkg mogyoró
5 dkg étcsokoládé
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
fél citrom reszelt héja
25 dkg rétesliszt
4 kávéskanál sütőpor
4 dkg összevagdalt mandula
2 tojás
2-3 evőkanál rum
1,5+0,5 l tej
vaj és liszt a formához, porcukor a tetejére
A Mogyorós-mandulás őzgerinc elkészítési módja:
A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. A mogyorót tepsibe terítjük, 8 percig pirítjuk, amíg meg nem barnul. A formát kivajazzunk, kilisztezzük, a csokoládét durvára vágjuk. A mogyorót kihűtjük, a barna héját ledörzsöljük és finomra aprítjuk. A mogyorót, a csokoládét, a vaníliát, a citromhéjat, a cukrot, a lisztet, a sütőport és a mandulát összekeverjük. A tojásokat, a rumot, a tejet apránként hozzáadjuk, és elektromos habverővel közepes fokozaton összedolgozzuk. A tészta akkor jó, ha a kanálról nehezen válik le. Ha szükséges, egy kis tejet öntünk hozzá. A tésztát őzgerincformába töltjük, és 180°C-on kb. 45 percig sütjük. A sütőből kivéve a formában hagyjuk kihűlni, deszkára borítjuk, és a tetejét porcukorral megszórjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. ápr. 21. 22:21
A mogyorós-mandulás őzgerinc elkészítési módja és hozzávalói.