Fasírt alaprecept
A Fasírt alaprecept hozzávalói:1 kg darált hús sertés vagy sertésmarha felesben
1 nagy fej vöröshagyma apróra vágva
6 gerezd fokhagyma apróra vágva vagy zúzva
3 zsemle vagy 3 kisebb szelet kenyértej
1 csokor petrezselyemlevél3 egész tojás enyhén felverve
3-4 teáskanál sóbors ízlés szerint
2 teáskanál pirospaprika
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
A Fasírt alaprecept elkészítési módja:
A száraz zsemlét vagy kenyeret apróra vágjuk, majd kevés tejjel leöntjük és kézzel összemasszírozzuk. Akkor jó a massza, ha nem lehet kinyomkodni belőle tejet, mégis minden kis része szívott be folyadékot, tehát jól átázott. (Ha több tejet adtunk hozzá véletlenül, akkor alaposan nyomkodjuk ki belőle, különben a fasírt túl lágy lesz, és szétesik sütés közben.) A darált húst egy nagy tálba tesszük, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, a 3 egész tojást (amit előtte egy kis tálkában enyhén felverünk), a zsömlemasszát, az apróra vágott petrezselyemleveleket, megsózzuk (adagonként adjuk hozzá a sót, nehogy elsózzuk), borsozzuk, meghintjük a pirospaprikával, majd alaposan átkeverjük, átgyúrjuk az egészet. (Kézzel a legjobb dolgozni.) Amikor minden jól elkeveredett, kisebb golyókat formázunk belőle és kevés zsemlemorzsában megforgatjuk. Forró olajban aranybarnára sütjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. ápr. 19. 20:25
A fasírt alaprecept elkészítési módja és hozzávalói.