Húsvéti tojáslikőr recept
A Húsvéti tojáslikőr hozzávalói:8 tojás sárgája
25 dkg porcukor
1 doboz édesítetlen sűrített tej (375 ml)
1 rúd vanília
3 dl erős fehér rum
A Húsvéti tojáslikőr elkészítési módja:
A tojássárgákat keverjük habosra a cukorral. Kaparjuk ki egy hosszában felhasított vanília rúd magjait és adjuk a tojáshoz. A héját tegyük a rumba, hogy kiázzon. Adjuk hozzá a sűrített tejet,és azzal is keverjük simára. Töltsük bele a rumot és tegyük az edényt vízfürdőbe. A legegyszerűbb a kis fazekat beleállítani egy nagyba, amibe vizet töltöttünk. Lassan melegítsük meg, hogy a tojástól besűrűsödjön. Ne forraljuk fel, mert szemcséssé válik, ha a tojás megfő. Töltsük háromnegyed részig az üvegeket, mert a még sűrűbbé válik, kell helyet hagyni rumnak, tejnek, hogy hígíthassuk.
Frissiben is fogyasztható, de pár napi pihenés hasznára válik.
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. ápr. 16. 08:18
A húsvéti tojáslikőr elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.