Húsvéti bárányragu recept
A Húsvéti bárányragu hozzávalói:1,2 kg csont nélküli báránylapocka
2 újhagyma
6 kis fej lilahagyma
8 sárgarépa
1 nagy fej vajrépa
fél kg zöldspárga
8 kisebb burgonya
bazsalikom, kakukkfű
10 gerezd fokhagyma
0,5 dl olívaolaj
1 dl száraz fehérbor
frissen őrölt bors
só
A Húsvéti bárányragu elkészítési módja:
A bárányhúst lehártyázom, kb. 1,5-2 cm-es kockákra vágom. Az olajat felforrósítom egy nagy serpenyőben, és két részletben megpirítom benne a húsdarabokat minden oldalról, így bezáródnak a pórusai. Amikor megpirultak a húskockák, lecsöpögtetem, kiszedem egy tányérra, szórok rá nagy szemű tengeri sót, és frissen őrölt borsot. A hagymát, a krumplit, a sárgarépát, a lilahagymát, az újhagymát és a vajrépát nem túl apróra felkockázom, a fokhagymát vékonyra szeletelem. A serpenyőben visszamaradt zsiradékon megpirítom a hagymákat, majd hozzáadom a sárgarépát, a vajrépát és a fokhagymát, a fűszereket. Az egészet kevergetve átpirítom. Amikor a zöldségek megpirultak, összekeverem a hússal és a krumplival, sütőtálba teszem az egészet. Meglocsolom a borral, kevés vízzel, és fóliával letakarva betolom a 180 fokra előmelegített sütőbe. Egy óra elteltével hozzáadom a 2-3 centis darabokra vágott zöld spárgát és ezzel sütöm készre.
Zöldsalátával mennyei ünnepi ebéd.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. ápr. 14. 08:12
A húsvéti bárányragu elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.