Pácolt oldalas recept
A Pácolt oldalas hozzávalói:1,8 kg oldalas
só
őrölt kömény
1 egész fej fokhagyma
kevés kókuszzsír
A Pácolt oldalas elkészítési módja:
A húst 2 csontonként feldarabolom, meghintem sóval, őrölt köménnyel. Beleteszem egy jól záródó edénybe, a gerezdekre bontott foghagyma kíséretében. Legalább egy napig hagyom pácolódni a hűtő legalsó részében. Egy lábasban megolvasztom a kókuszzsírt, beleteszem a húsokat, s fedő alatt addig párolom, amíg a csont könnyen kijön. A végén kicsit megpirítom, tetszőleges körettel tálalom.
Jó kocsonyás szaftja lesz, amit leszűrök. Kovászos- vagy csemegeuborkával kenyérre kenve reggelire, uzsonnára mennyei.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. ápr. 12. 08:11
A pácolt oldalas elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.