Sertéstarja fűszeresen kisütve (feltétnek) recept


1 kg sertéstarja
fél dl napraforgó olaj
1 csomag sertés sült fűszerkeverék
A kisütéshez: fél dl napraforgóolaj
1 dl világos sör
alufólia.
A Sertéstarja fűszeresen kisütve (feltétnek) elkészítési módja:
A fél dl napraforgó olajban apránként beleszórjuk a zacskó sertés sült fűszerkeveréket, majd alaposan eldolgozzuk. A hússzeleteket enyhén kipotyoljuk, majd az olajos fűszerkeverékkel a szeletek mindkét oldalát bekenjük és hűtőbe tesszük kb 30-45 percre. Ezután egy serpenyőbe olajat öntünk, belerakjuk a szeleteket és aláöntjük a sört. Lefedjük alufóliával és a 220 fokon a szeleteket 30 percig pároljuk, majd a fóliát levéve kissé mindkét oldalukat megpirítjuk. Omlós finom sültet kapunk, amit magában vagy feltétként fogyaszthatunk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2017. ápr. 11. 13:06
A sertéstarja fűszeresen kisütve (feltétnek) elkészítési módja és hozzávalói.