Mustban párolt rostélyos recept
60 perc
A Mustban párolt rostélyos hozzávalói:
60-70 dkg rostélyos
3-4 evőkanál olaj
15 dkg füstölt szalonna
1 nagy fej vöröshagyma
15-20 dkg szőlő leszemezve
4 dl must
Ízlés szerint só és fekete őrölt bors.
A Mustban párolt rostélyos elkészítési módja:
A húst kb 15 dekás szeletekre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk, és kevés forró olajban mindkét oldalukat hirtelen megsütjük. Egy megfelelő nagyságú edényt kibélelünk nagyon vékony szalonnalapokkal és ráterítünk egy sor hagymakarikát. Erre rakjuk az elősütött rostélyosokat, rászórjuk a szőlőszemeket, és letakarjuk vékony szalonnalapokkal. Aláöntjük a mustot, végül lefedve, a sütőben puhára pároljuk. Körete sült burgonya, vagy főtt rizs.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2017. ápr. 6. 05:47
A mustban párolt rostélyos elkészítési módja és hozzávalói.