Szüretelők rostélyosa borral, musttal recept
90 perc
A Szüretelők rostélyosa borral, musttal hozzávalói:
1,5 kg.rostélyos
25-30 dkg
füstölt húsos szalonna
3 evőkanál sertészsír
3-4 nagyobb fej vöröshagyma
2 dl
száraz fehér bor
kb
6-7 dl
friss must
1 kg
szőlőbogyó
Ízlés szerint só
őrölt fekete bors.
A Szüretelők rostélyosa borral, musttal elkészítési módja:
A húst felszeleteljük 12-15 dekás darabokra, majd enyhén kiklopfoljuk, a hús széleit kissé bevagdossuk, megforgatjuk a borban, sózzuk, megszórjuk őrölt fekete borssal és kb. 20-30 percig hűvösebb helyen pihentetjük.Ekkor a sertészsírt felhevítjük és a hússzeleteket mindkét oldalukon átsütjük. Közben egy nagyobb tepsi aljára vékonyan felszeletelt füstölt szalonnalapocskákat fektetünk, ráöntjük a visszamaradó sertészsírt, amire a karikára szeletelt vöröshagyma egy részét egymás mellé helyezve elrendezzük. Erre az elősütött rostélyos szeletek jönnek,rászórva a szőlőszemek egy részét, majd újra hagyma és hússzelet. A tetejére hagyma és szalonnalapocskák kerüljenek a maradék szőlőszemekkel. A végén lefedve előmelegített sütőbe toljuk, s pár perc múlva kivesszük, aláöntjük a mustot és visszatéve készre pároljuk.
A húsokat előre pácolva is elkészíthetjük. Érdemes nagy fej hagymákat használni, s ennek mennyisége több is lehet. Friss kenyérrel, savanyúsággal és félszáraz borral kínáljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2009. okt. 12. 07:09
A szüretelők rostélyosa borral, musttal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.