Ropogós csülök Ancsi módra recept
200 perc
sok
A Ropogós csülök Ancsi módra hozzávalói:
2 db szép nagy nyers csülök
füstölt szalonna
fokhagyma
vöröshagyma
só,bors
sültek füszerkeverék
2 dl sör
zsír
A Ropogós csülök Ancsi módra elkészítési módja:
a nyers csülköket alaposan megpucolom, sőt én még meg is borotválom. A legvastagabb résznél a csonttal párhuzamosan bevágom. Alaposan megtűzdelem foghagymával, füstölt szalonnával, só, bors, füszerkeverékkel, az egészet beborítom karikára vágott hagymával. 25 dkg zsírra ráültetem őket, kb 2 dl húslével /leveskockából is jó/ felöntöm, fólia alatt addig puhítom /min . 2 óra, / amig elkezd a csontról leválni a hús. Fóliát leveszem, bőrét a húsig bevagdosom szép kockákra, és nagy lángon, folyamatosan sörrel locsolgatva tüzpirosra sütöm.
ha azt szeretném, hogy gyorsabban elkészüljön, jó füszeres vizben előfőzöm, kb . 1 órát és ugy teszem sütőbe, de érdemes a hosszabb módszert alkalmazni, úgy finomabb.
Remekül illik hozzá a tepsis rozmaringos krumpli köretnek.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: H.Ancsi, 2009. okt. 11. 14:49
A ropogós csülök ancsi módra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.