Szüretelők sültje szőlőmártással recept
60 perc
A Szüretelők sültje szőlőmártással hozzávalói:
1 kg
sertéstarja
10-15 dkg
vaj
4-5 evőkanálnyi liszt
só
csipetnyi őrölt fehér bors
60-70 dkg
fehér szőlő
1 dl
fehér bor
fél deciliter tej
1 egész citrom leve,
A Szüretelők sültje szőlőmártással elkészítési módja:
A vékonyra szeletelt tarját kissé kiklopfoljuk, majd kevés sóval és csipetnyi őrölt fehér borssal megszórjuk és a lisztben megforgatjuk. A felforrósított vajban a szeletek mindkét oldalát hirtelen elősütjük, meleg helyen tároljuk. A visszamaradó vajban a maradék lisztet elkeverjük, hozzáadunk 30-35 dkg. leszemezett fehér szőlőbogyó kipréselt levét amihez hozzákeverjük a fehér bort és a tejet, majd kiforraljuk.Ezt követően a citrom levét is hozzákeverjük és a szeleteket visszarakva a húst készre pároljuk.Ekkor hozzáadjuk a maradék szőlőbogyót is és még egyszer átforralva azonnal tálaljuk.
A hús lehet pulyka, filézett csirkemell, vagy más is ízlés szerint. Köretnek a burgonyakrokett , párolt rizs ajánlott.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2009. okt. 8. 05:43
A szüretelők sültje szőlőmártással elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.