Galyasági fasírozott gombával. recept
90 perc
A Galyasági fasírozott gombával. hozzávalói:
1 kg
sertéshús
l kg
erdei gomba
1 nagy fej vöröshagyma
1 evőkanál fűszerpaprika
2 szem közepes nagyságú burgonya
só
2 db
tojás
1 evőkanál zsír
10-12 dkg
zsemlemorzsa
fél citrom
só
őrölt fekete bors
A sütéshez: sütőzacskó
zsemlemorzsa.
A Galyasági fasírozott gombával. elkészítési módja:
A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A forrósított zsíron az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk, majd sózzuk, paprikázzuk és a gombát hozzáadva pörköltet főzünk belőle. Közben a húst és a tisztított burgonyáz ledaráljuk ( de jobb, ha a burgonyát lereszeljük vagy turmixoljuk), ízesítjük sóval, őrölt fekete borssal. Hozzáadjuk a felvert tojásokat, a zsemlemorzsát, a fél citrom levét és végül a gombapörköltet is. Jól összekeverjük, ha nagyon lágy, akkor zsemlemorzsával dúsítjuk. A masszából hosszúkás cipókat formázunk. A sütőzacskót zsemlemorzsával megszórjuk, hogy ne ragadjon, majd összekötjük a sütőzacskók száját és tepsibe téve az előmelegített sütőbe tesszük, közepes hőfokon sütjük. Ha a a zacskó tartalma már majdnem kész a sütőzacskót éles késsel felvágjuk, és a cipók tetejét szép pirosra sütjük.
Használhatunk az étel elkészítéséhez bármilyen húst. Csiperkegombából is elkészíthető, de a legjobbak a kemény húsú gombák: pereszkék, sárga rókagomba, stb. Több személy részére készíthető. Kiváló bármilyen körettel.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2009. okt. 4. 09:11
A galyasági fasírozott gombával. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.