Rakott juhtúrós laska recept
60 perc
A Rakott juhtúrós laska hozzávalói:
25 dkg. liszt,
10-15 dkg. füstölt húsos szalonna szeletelve,
2 db. tojás,
25 dkg. juhtúró,
2 dkg. vaj,
pár csepp étola,
2 dl. tejföl,
só (szükség szerint).
A Rakott juhtúrós laska elkészítési módja:
A füstölt húsos szalonnát kakastaréjra vágjuk és kisütjük, a zsírját félretesszük.A lisztet a felkevert tojásokkal, kevés sóval ízesített decinyi langyos vízzel összegyúrjuk, vékonyra kinyújtjuk, majd lisztezett deszkán szikkasztjuk s végül nagyobb kockákra vagdaljuk.Tegyünk fel főzővizet enyhén megsózva, néhány csepp olajjal és forraljuk, majd ebben főzzük ki a tésztát. Közben egy tepsit kizsírozunk. A kifőtt tésztát olvasztott vajban meghempergetjük és a kizsírozott tepsi aljára teszünk belőle egy réteget, amit megszórunk juhtúróval és meglocsolunk tejföllel, majd a rétegezést folytatjuk A tetejére juhtúró és tejföl kerüljön.Előmelegített sütőbe ( kemencébe) toljuk és jól összemelegítjük. Tálaláskor minden adag tetejére tegyünk egy szalonnakaréjt. Savanyú káposzta, csalamádé is illik hozzá.
Készen vett nagy kocka tésztából, szabógallérból is elkészíthető.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2009. szept. 27. 09:16
A rakott juhtúrós laska elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.