Kemencében sült csülök. recept


1 db. nagy, hátsó sertéscsaülök csonttal,
só,
15-18 szem szemes fekete bors,
1-1 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér
kis szelet zeller,
2 db. babérlevél,
1 kis fej vöröshagyma,
1-2 evőkanálnyi méz,
1 dl. világos sör
A Kemencében sült csülök. elkészítési módja:
A csülök tisztítását követően egészben egy nagyobb edénybe rakjuk. Tisztított zöldségeket hozzárendezzük, majd felöntjük vízzel úgy, hogy két ujjnyira ellepje. Ízesítjük a fűszerekkel és készre főzzük. Ha meghűlt hosszában felvágjuk és a csontokat kiszedjük. A csülök bőrét bekenjük mézzel és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk úgy, hogy a bőrős rész kerüljön felülre.A maradék méz a sörbe kerül, ahol elkeverjük. Előmelegített sütőbe ( kemencébe) toljuk és mézes sörrel gyakran kenegetve szép pirosra sütjük. Tálaljuk sült burgonyával és jófajta savanyúsággal
Sütőben is kiválóan elkészíthető.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2009. szept. 22. 13:17
A kemencében sült csülök. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.