Vegán darált ”hús” vegetáriánusoknak recept
30 perc
A Vegán darált ”hús” vegetáriánusoknak hozzávalói:
(4 személyre)
200 g szójagranulátum
3 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 t.k. barnacukor
2 e.k. szójaszósz
1 t.k. majoranna
ízlés szerint bors
ízlés szerint só
A Vegán darált ”hús” vegetáriánusoknak elkészítési módja:
A szójagranulatumot 3-szoros mennyiségű vízben felfőzöm. (Vigyázat: könnyen kifut, gyakran meg kell keverni.) Fedő alatt hagyom pihenni legalább 5-10 percig (de akár órákig is állhat), aztán egy sűrű szűrőn leszűröm és folyó vízzel átöblítem, míg az átfolyó víz már nem sárga. Így elveszti a kellemetlen szójaízt. 3-4 fej vöröshagymát apróra vágok és olajban megfonnyasztom. Megszórom bőven frissen őrölt borssal, hozáadok egy kiskanálnyi barnacukrot, elkeverem, míg olvadni kezd. Rászórok majorannát és pár gerezd zúzott fokhagymát. Pár másodpercig keverem, míg illatozni kezd (a fokhagymát nem szabad sokáig sütni, mert megkeseredik), hozzáadom a kimosott szójagranulátumot, sózom, adok hozzá egy kis szójaszószt (kimaradhat – vagy lehet vmilyen ételízesítőt, vagy vegetáriánus levesport is használni.)és megsózom. Kevergetve pirítom 5-10 percig.
Használhatjuk darált hús helyett rakott ételekhez, töltelékekbe.
Összekeverhetjük főtt barnarizzsel és salátával önálló fogásként fogyaszthatjuk.
A fűszerezesésen ízlés szerint lehet változtatni. kakukkfű, borsika, pirospaprika, petrezselyemzöld, gomba stb.
Jó étvágyat!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 1735a4c703, 2009. szept. 22. 11:55
A vegán darált ”hús” vegetáriánusoknak elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.