Mexikói vagdalt recept
A Mexikói vagdalt hozzávalói:0,5 kg darált hús
1 száraz zsemle
1 tojás
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
só, bors, pirospaprika ízlés szerint
kevés margarin és zsemlemorzsa
20 dkg fagyasztott mexikói zöldségkeverék (z.borsó, s.répa, kukorica mix)
A Mexikói vagdalt elkészítési módja:
A zöldségkeveréket enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. A zsemlét beáztatjuk, majd kifacsarjuk. A darált húsból a szokásos módon fasírtmasszát készítünk: a kétféle hagymát belereszeljük, hozzáadjuk a kifacsart zsemlét, tojást, fűszerezzük, és egynemű masszát készítünk belőle. Egy alufólia lapot megkenünk margarinnal, megszórunk zsemlemorzsával. Egyenletesen elterítjük rajta a húsmasszát. (Én folpackkal lefedve, sodrófával szoktam téglalapot formázni belőle) A zöldségkeveréket egyenletesen rászórjuk, majd mint a piskóta tekercset, úgy feltekerjük az alufólia segítségével. Gondosan belecsomagoljuk, a végeit aláhajtjuk. Előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük közepes lángon. Ezután a fóliát lebontva, kissé erősebb tűznél, a keletkezett húslével locsolgatva-kenegetve kissé megpirítjuk.
Kicsit hagyjuk hűlni, aztán szépen szeletelhető. Burgonyapürével tálaljuk.
Ha előző nap készítjük, hidegen, majonézes salátákkal is finom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: mmacus, 2009. szept. 21. 20:49
A mexikói vagdalt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.