Tejfölös csirkemell recept





1 kg csirkemell apróhús (étkezési nyesedék néven is kapható, árban töredéke a csirkemell filének)
1 nagy fej vöröshagyma
2 evőkanál étolaj
3-4 babérlevél
só, bors, pirospaprika
2-3 evőkanál tejföl
1 púpozott kávéskanál liszt
A Tejfölös csirkemell elkészítési módja:
A húst megmosom, átnézem, ha van benne véletlenül zsírosabb rész, levágom. Aprítani nem kell, pont kis "falatnyi" méretű husik vannak benne, legalábbis amit én vettem olyan volt. A hagymát tisztítom, finomra vágom, az olajban megfonnyasztom, pirospaprikával szórom. Ráteszem a húst, fehéredésig kavarom, sózom, borsozom, hozzáadom a babérlevelet. Kevés víz hozzáadásával fedő alatt 10-15 percig, puhulásig párolom. A lisztet csomómentesen elkeverem a tejföllel, a hús alól egy kanál levet is hozzákeverek, aztán hozzáöntöm a keveréket és összeforralom. Ha szükséges, ekkor még sózom.
Mi rövidcső tésztával szeretjük, ami pont kifő addig, amíg a hús puhul.
Nagyon gyors, egyszerű, olcsó, de finom ebéd, vagy vacsora lehet belőle.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: mmacus, 2009. szept. 20. 15:40
A tejfölös csirkemell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.