Toros káposzta recept
A Toros káposzta hozzávalói:1 vecsési savanyúkáposzta konzerv (fehérboros)
1 kg sertésoldalas
1 evőkanál libazsír
1 nagy fej vöröshagyma
1 kávéskanál pirospaprika
só, bors,
2-3 babérlevél
1 cső piros csípőspaprika
tálaláshoz tejföl
A Toros káposzta elkészítési módja:
Az oldalast megmosom, felvágom csíkokra. A zsíron üvegesre párolom az apróra vágott hagymát, megszórom pirospaprikával, rárakom a húst. Sózom, borsozom, és addig párolom kevés víz aláöntésével, amíg olyan puhára fő, hogy a csontok könnyen kijönnek belőle. Ekkor kicsontozom, kisebb kockákra darabolom. Visszateszem a zsírjába, hozzáadom a savanyúkáposztát, amelyet ha túl savanyúnak találunk, szűrőbe téve hideg vízzel leöblítünk. Összekeverem a húst a káposztával, hozzáadom a babérlevelet, és a csípőspaprikát. Addig főzöm együtt, amíg a káposzta megpuhul, és elpárolog alóla a leve. Tálaláskor tejfölt készítek az asztalra, ki-ki ízlése szerint tehet belőle a tetejére.
A konzervdobozból nem szoktam kiönteni a káposzta levét, ha elkészült az étel, és nem találom elég savanykásnak (mert túlságosan átmostam a káposztát), azzal ízesítem.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: mmacus, 2009. szept. 11. 21:45
A toros káposzta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.