Karfiolkrémleves recept




1 kg karfiol
1 kis pohár tejföl
1 ek. liszt
só, fehérbors
petrezselyemzöld
Betétként: levesgyöngy (készen kapható), vagy 1 tojásból és lisztből kavart galuska beleszaggatva
A Karfiolkrémleves elkészítési módja:
A karfiolt megmosom, kisebb rózsákra szedem, fazékba rakom és annyi vizet engedek rá, ami bőven ellepi, sózom, és puhára főzöm. Ekkor néhány karfiolrózsát kiveszek belőle, félreteszem. A többit rúdmixerrel pépesítem, a tejfölből készített habarással besűrítem, fehérborssal fűszerezem és jól összeforralom. Ha a galuskát választom levesbetétnek, ekkor főzöm bele. A kiszedett karfiolrózsákat visszateszem a levesbe, tetejét tálalás előtt apróra vágott petrezselyemzölddel megszórom. Ha levesgyöngy a betét, nem teszem bele, ne ázzon szét, hanem külön kis tálkában adom az asztalra, mindenki magának tesz belőle.
Langyosan a legfinomabb.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: mmacus, 2009. szept. 15. 17:36
A karfiolkrémleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.