Sonkás-tejfölös sült karfiol recept
40 perc
Kalóriaszegény
445 kcal
1 kg karfiol (tisztított súly)
1 ek. vaj
3 dl tejföl
2 tojás
20 dkg gépsonka
1 ek. zsemlemorzsa
1 ek. gorombára vágott petrezselyemzöld
10 dkg reszelt sajt
só
őrölt fehérbors
A Sonkás-tejfölös sült karfiol elkészítési módja:
A karfiolt kis rózsákra szedjük, enyhén sós, lobogó vízben 10 percig főzzük, majd leszűrjük. Keverjük össze a tojásokat a tejföllel, a petrezselyemmel és a felkockázott sonkával, sózzuk, borsozzuk. Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal, zsemlemorzsával megszórjuk az alját és az oldalát is (a felesleget kirázzuk). A karfiolrózsákat tegyük a tálba, öntsük rá a tojásos tejfölt, szórjuk meg gazdagon reszelt sajttal. 220 fokra előmelegített sütőben süssük 20 percig, amíg a teteje szép színt kap. Frissen tálaljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: bnedora, 2007. nov. 26. 13:58
A sonkás-tejfölös sült karfiol elkészítési módja és hozzávalói.