Mákfelfújt recept

4 tojás
4 tojásfehérje
1 ek. cukor
4 cs. vaníliás cukor
fahéj
fél citrom reszelt héja
10 dkg mák
3 dkg liszt
5 dkg mandula
1 alma
2 ek. rum
1 mangó
A Mákfelfújt elkészítési módja:
A tojássárgát cukorral, 3 cs. vaníilával, 1/2 tk. fahéjjal és a reszelt citromhéjjal habosra keverjük, s hozzáadjuk apránként a mákot, a szitált lisztet és a mandulát. Az almát lehámozzuk, lereszeljük és rummal elkeverjük. 8 tojásfehérjét 1 tasak vaníliás cukorral és sóval kemény habbá verjük, s az almát is a masszába forgatjuk. A felfújtat formákba téve, alacsony hőmérsékleten sütjük.
Mangóval kínálhatjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bnedora, 2007. nov. 22. 17:27
A mákfelfújt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.