Göngyölt linzer recept
A Göngyölt linzer hozzávalói:Tészta:
40 dkg liszt
15 dkg zsír
fél csomag sütőpor
5 dkg porcukor
4 tojássárgája
2 dl tejföl
csipet só
Krém:
lekvár
4 tojásfehérje
4 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg darált dió
10 dkg darált mák
fél citrom reszelt héja
1 kávéskanál mandulaaroma
Csoki bevonat:
2 evőkanál kakaópor
6 evőkanál porcukor
1 evőkanál olaj
5 evőkanál víz
10 dkg Rama margarin
A Göngyölt linzer elkészítési módja:
A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, hozzáadjuk a sütőport, a tojások sárgáját, a tejfölt és a sót. Összegyúrjuk, és 4 részre vesszük. 15*20cm s téglalapokat nyújtunk minden részből. Megkenjük lekvárral, majd két oldalról feltekerjük úgy, hogy középen maradjon ki 2cm. Beletesszük a tepsibe és eligazítjuk őket. A tojások fehérjét a porcukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, és kétfelé vesszük. Az egyikbe a diót a másikba a mákot keverjük. A dióshoz adunk mandulaaromát, a mákoshoz a reszelt citromhéjat. Kettőt a mákkal, kettőt a dióval töltöttünk meg. Ha megsültek csoki mázzal leönthetjük a közepüket.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2013. nov. 3. 08:33
A göngyölt linzer elkészítési módja és hozzávalói.