Húsos rakott tészta recept
A Húsos rakott tészta hozzávalói:50 dkg darált hús
50 dkg fodros kockatészta
1 tojás
5 dkg vaj
4 dl tejföl
15 dkg gomba
1 fej hagyma
1 ek. gorombára vágott petrezselyem
só
őrölt fehér bors
őrölt szerecsendió
15 dkg vegyes színes paprika
15 dkg brokkoli
0,5 dl olaj
A Húsos rakott tészta elkészítési módja:
A tésztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, leöblítjük. Megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket. A brokkolit kevés vízben külön megpároljuk. Olajon megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, majd rátesszük a húst, és megpiritjuk. Sózzuk, borsozzuk, rátesszük a szeletekre vágott gombát, az apróra összevágott paprikát, petrezselymet, és 15 percig pároljuk. Amikor puha, félretesszük hülni. Kikeverjük a tojást a tejföllel és a vajjal, majd összekeverjük a tésztával. Belekeverjük a gombás, paprikás húst és a megpárolt brokkolit. Hozzáadjuk az őrölt szerecsendiót, és ha kell, ízesítjük még egy kis sóval és borssal. Hőálló tálban, 200 C-fokosra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Felszeletelve tálaljuk. Tálaláskor locsoljuk meg tejföllel.
A hozzávalók hat személyre szólnak.
1 adag: 720 kcal
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: bnedora, 2007. nov. 9. 14:07
A húsos rakott tészta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.