Zöldséges Chop-Suey recept


100 gr sertés szűzérme vagy 75 gr pulykamell
2 evőkanál szójamártás
2 kávéskanál étkezési keményítő
2 kis fej fokhagyma
2 kávéskanál szójaolaj
300 gr mélyhűtött leveszöldség vagy más zöldségkeverék
tengeri só
kínai fűszerkeverék
25 gr rizs
A Zöldséges Chop-Suey elkészítési módja:
A húst töröljük szárazra, és a rostokra merőlegesen vágjuk vékony csíkokra. Keverjük össze a szójamártást és a keményítőt, ebben pácoljuk a húst kb. 10 percig. Közben tisztítsuk meg és vágjuk nagyon apróra a hagymát. Teflonedényben forrósítsuk fel az olajat, pároljuk üvegesre a hagymát, majd húzzuk a serpenyő egyik oldalára. A szabadon maradt helyen addig süssük a húst, amíg elszíneződik. Felengedés nélkül adjuk hozzá a leveszöldséget, és fedő alatt kb. 10 percig pároljuk. Ügyeljünk arra, hogy a zöldség ropogós maradjon. Sóval, kevés kínai fűszerkeverékkel ízesítsük. Ehhez a fogáshoz természetesen rizs illik. A rizst főzzük puhára, háromszoros mennyiségű vízben.
A köret miatt egy 100 kalóriás falatról le kell mondani a nap folyamán.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: bnedora, 2007. okt. 26. 20:06
A zöldséges chop-suey elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.