Pirított szárnyasmáj sárgarépapürével recept
400 kcal
150 gr sárgarépa
1 dl zöldségleves
1 kisebb fej hagyma
15 gr vaj
100 gr pulykamáj
100 gr csiperkegomba
tengeri só
frissen őrölt fekete bors
1 ek. vörösbor
1 kk. tejszín
2 ek. krumplipüré-pehely
őrölt szerecsendió
A Pirított szárnyasmáj sárgarépapürével elkészítési módja:
Tisztítsuk meg, daraboljuk fel a sárgarépát, és a zöldséglevesben főzzük puhára. Tisztítsuk meg, vágjuk apró kockákra a hagymát, és vajban pároljuk üvegesre. A megmosott és szárazra törölt májat vágjuk fel csíkokra. Tisztítsuk meg és szeleteljük fel a gombát. Mindkettőt adjuk a hagymához, és állandó kevergetés mellett addig süssük, amíg a máj elszíneződik. Ízesítsük sóval és borssal, öntsük hozzá a vörösbort és a tejszínt, majd az egészet 3 percig pároljuk együtt. A főtt sárgarépából turmixgépben készítsünk pürét, öntsük vissza a lábosba és keverjük hozzá a krumplipüré-pehelyt. Óvatosan főzzük, hogy a krumplipüré jól elkeveredjen. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítve a máj mellett tálaljuk.
A répapüré készítése közben sok vitamin veszendőbe megy, ezt érdemes desszertként egy 45 kalóriás kivivel pótolni.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: bnedora, 2007. nov. 19. 18:50
A pirított szárnyasmáj sárgarépapürével elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.