Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Pirított szárnyasmáj sárgarépapürével recept

Pirított szárnyasmáj sárgarépapürével recept

Kalória 400 kcal

A Pirított szárnyasmáj sárgarépapürével hozzávalói:
150 gr sárgarépa
1 dl zöldségleves
1 kisebb fej hagyma
15 gr vaj
100 gr pulykamáj
100 gr csiperkegomba
tengeri só
frissen őrölt fekete bors
1 ek. vörösbor
1 kk. tejszín
2 ek. krumplipüré-pehely
őrölt szerecsendió


A Pirított szárnyasmáj sárgarépapürével elkészítési módja:
Tisztítsuk meg, daraboljuk fel a sárgarépát, és a zöldséglevesben főzzük puhára. Tisztítsuk meg, vágjuk apró kockákra a hagymát, és vajban pároljuk üvegesre. A megmosott és szárazra törölt májat vágjuk fel csíkokra. Tisztítsuk meg és szeleteljük fel a gombát. Mindkettőt adjuk a hagymához, és állandó kevergetés mellett addig süssük, amíg a máj elszíneződik. Ízesítsük sóval és borssal, öntsük hozzá a vörösbort és a tejszínt, majd az egészet 3 percig pároljuk együtt. A főtt sárgarépából turmixgépben készítsünk pürét, öntsük vissza a lábosba és keverjük hozzá a krumplipüré-pehelyt. Óvatosan főzzük, hogy a krumplipüré jól elkeveredjen. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítve a máj mellett tálaljuk.

A répapüré készítése közben sok vitamin veszendőbe megy, ezt érdemes desszertként egy 45 kalóriás kivivel pótolni.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A pirított szárnyasmáj sárgarépapürével elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook