Rakott kel gombával recept
90 perc
A Rakott kel gombával hozzávalói:
1 kg kelkáposzta
15 dkg rizs
2 fej hagyma
25 dkg szeletelt gomba
2 ek olaj
4-5 ek petrezselyem
1-2 pohár tejföl
só
bors
reszelt sajt
Vegeta
3-4 gerezd fokhagyma.
A Rakott kel gombával elkészítési módja:
A rizst puhára főzöm, Sós vízben megfőzöm, majd lecsurgatom a kelkáposztát. Az olajon pirítom az apróra vágott hagymát, ráteszem a gombát, a zúzott fokhagymát, sózom, majd megszórom borssal. Összekeverem a rizst a petrezselyemzölddel, a párolt gombával. Egy kiolajozott tűzálló tálba teszek egy réteg kellevelet, erre egy réteg gombás rizst, egy réteg tejföl. Ezt a sorrendet tartva telerakom a tálat, majd be a sütőbe. Kb. félidőnél rászórom a reszelt sajtot és készre sütöm.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: 298dc77b34, 2007. nov. 16. 11:19
A rakott kel gombával elkészítési módja és hozzávalói.